Elämäni Pizza
Asiakkaasta
Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children –järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Järjestön visiona on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Heidän tehtävänä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan, sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.

Suunnitelma & toteutus
Asiakkaalla oli tarve toteuttaa Yhteisöllinen kotoutuminen -hanketta varten hyvinvointityökalu, jota käytetään apuna kotoutuja-asiakkaiden elämäntilanteen kartoittamiseen. Visuaalinen työkalu auttaa käyttäjää hahmottamaan elämäntilannettaan erityisesti silloin, kun yhteistä kieltä ei ole tai osa heistä ovat luku- ja kirjoitustaidottomia tai koulun käymättömiä.

Asiakkaalla (PeLa) oli melkein valmis ajatus pizzan muotoisesta lautapelistä, jota lähdimme yhdessä yhteistyökumppanini Marko Soinin (markosoini.net) kanssa toteuttamaan. Yhdessä toimme mukaan pelin toteuttamiseen liittyviä ideoita ja teknisiä ratkaisuja, jotka auttoivat Elämäni Pizza -pelin valmistumiseen. Markon panos oli näiden lisäksi tuotesuunnittelu sekä graafinen suunnittelu eli pelin eri osien sekä kokonaisuuden ja ilmeen suunnittelu. Omaa käsialaani puolestaan oli ”slaissien” kuvitukset, joita toteutettiin yhteensä 47 kpl.

Projekti lähti käyntiin palaverilla asiakkaan kanssa, jossa kävimme heidän ajatustaan pelistä läpi sekä varmistimme sen toteuttamiseen suunnitelman ja aikataulun. Valitsimme myös alihankkijat, joiden kautta saimme toteutettua pelin puisen rungon ja hymiöt (designseppala.fi) sekä kartonkiset slaissit (pinenta.fi).

Valmis peli esiteltiin hankkeen loppuseminaarissa marraskuussa 2019, jossa kolmessa pisteessä kävi kova kuhina ihmisten pelatessa valmista peliä. Palaute niin asiakkaan kuin pelaajienkin osalta oli pelkästään positiivista, mikä lämmitti myös tekijöiden mieltä.


Back to Top